Az ajak piercing típusai


Vitathatatlan, hogy az ajak piercing a legsokoldalúbb ékszerek közé tartozik. Rengeteg helyre szúrható, és mindenhol jól mutat. Összegyűjtöttük neked a leggyakoribb típusokat, hogy ihletet meríthess saját ékszeredhez. Az ajak piercing kategóriát nem az ékszer típusa szerint határozzák meg, hanem a szúrás helye alapján.

Labret ajak piercing

A labret az az ékszer, amelyre legtöbben gondolnak, mikor az ajak piercinget emlegetik. Kerülhet az alsó ajak közepére vagy szélére, szúrható vízszintesen vagy függőlegesen. Ez alapján kapja a side, a horizontal, illetve a vertical nevet. Az utóbbi két típus enyhén hajlított ékszerrel kérhető, míg a klasszikus labrethez használhatunk talpas piercinget, patkót és karikát is.

labret-piercing-41
« 1 A 41 »

Snakebites piercing

A snakebites esetében az ékszerek az alsó ajak két szélére kerülnek, a piercinget szimmetrikusan szúrjuk. Karikával, patkóval és talpas ékszerrel is kivitelezhető.

snakebites-piercing-45
« 1 A 45 »

Angelbites piercing

A felső ajak két oldalára szúrunk egy-egy talpas ékszert, az esztétikus megjelenés érdekében szimmetrikusan. Kész is az angelbites.

angelbites-piercing-03
« 1 A 3 »

Caninebites piercing

A caninebites lényegében nem más, mint a snakebites és az angelbites együttese. A szúrás pontos helyétől függően kérhető patkóval vagy karikával is.

caninebites-piercing-05
« 1 A 5 »

Spiderbites piercing

A spiderbites akár a snakebites aszimmetrikus testvérének is tekinthető. Ebben az esetben is két piercing kerül az alsó ajakba, viszont ezek egymás mellett, a száj egyik szélén kapnak helyet.

spiderbites-piercing-21
« 1 A 21 »

Cyberbites piercing

Ha a klasszikus, ajak közepére szúrt labretet kiegészítjük egy felső ajakba szúrt piercinggel, megkapjuk a cyberbites piercinget. Kizárólag talpas ékszerrel kivitelezhető.

cyberbites-piercing-09
« 1 A 9 »

Cheek piercing

Nem kötelező, de általában párosával szokták választani ezt a típust. Az arc oldalára szúrjuk a talpas vagy mindkét végén golyós piercinget.

cheek-piercing-11
« 1 A 11 »

Medusa piercing

A felső ajak fölé, pontosan középre szúrt ékszert nevezzük Medusának. Izgalmas, de mégis szolid piercing, amelynek szúrása csak talpas ékszerrel megoldható.

medusa-piercing-22
« 1 A 22 »

Ashley piercing

Nevezik inverse vertical labretnek is. Nem is véletlenül, hiszen ebben az esetben is az alsó ajak közepére szúrunk, viszont az ékszer alsó fele a szájban végződik.

ashley-piercing-05
« 1 A 5 »

Lowbret piercing

A lowbret egy páros piercing. A talpas ékszerek az alsó ajak alatt helyezkednek el. Annyira alatta, amennyire csak lehetséges.

lowbret-piercing-04
« 1 A 4 »

Jestrum ajak piercing

A jestrum némileg hasonlít a labretre, ugyanúgy középre, azonban a felső ajakba kerül. Szintén fontos különbség, hogy a jestrumhoz hajlított ékszert használunk, amelynek mindkét vége látható.

jestrum-piercing-01

Szépségpötty

Nem sok magyarázatra szorul. A szépségpötty egy talpas ékszer a felső ajak oldalán. Gyakran emlegetik beauty mark, mouche, Madonna, Monroe vagy Chrome Crawford néven is.

szepsegpotty-piercing-13
« 1 A 13 »